Parodontologie

Dr. Wijnand Teeuw, parodontoloog, NVvP-erkend

Dr. Wijnand Teeuw studeerde medische biologie, daarna volgde hij de studie tandheelkunde. In 2012 rondde hij aan het ACTA zijn MSc-opleiding tot parodontoloog cum laude af.

“In mijn werk praat ik niet ‘over’ de patiënt, maar ‘met’ de patiënt. Want wat wíl iemand met zijn of haar gebit, nu en over een paar jaar? Op basis van een grondige inventarisatie van wensen en mogelijkheden maak ik samen met de patiënt een behandelplan, waarbij we toewerken naar de bekende - en realistisch haalbare - ‘stip op de horizon’.

Hierbij streef ik naar excellente zorg, dat staat wat mij betreft gelijk aan complete zorg: waar mogelijk werk ik samen met andere vakgenoten toe naar een mooi eindresultaat. Bij Vitalis hebben we alle disciplines in huis om die topzorg te kunnen leveren, dat werkt wel zo prettig.

Parodontologie is een vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. We krijgen meer inzicht in oorzaak en gevolg, de chirurgie verandert, we zijn veel esthetischer gaan denken. Daarbij wordt de relatie met de algemene gezondheid steeds belangrijker. Dat alles maakt de parodontologie voor mij extra boeiend.”

Heeft u een parodontaal probleem ( = hyperlink naar pagina ‘Behandelingen/ontstoken tandvlees-Parodontitis) ?

U bent van harte welkom bij dr. Wijnand Teeuw.