Implantologie

Robin Hoogeveen, Implantoloog

Robin Hoogeveen is een gedreven implantoloog - NVOI erkend - die zijn passie voor de implantologie combineert met uitgebreide, complexe restauratieve en reconstructieve tandheelkunde.

Hij volgde in 2010 de Masterclass Implantologie en van 2013-2016 de postacademische opleiding Orale Implantologie en Prothetiek aan het ACTA. Sinds 2018 is hij lid van het bestuur van het Consillium van de NVOI, waar de kwaliteit bewaakt wordt van de erkende tandarts-implantologen en kaakchirurgen.

“Het begrijpen van wat zich in een mond afspeelt - of afgespeeld heeft -, is de basis voor een succesvolle restauratieve behandeling. Bij al onze implantologische casuïstiek wordt gebruik gemaakt van de crown-down-methode. Eerst wordt de kroon, brug of prothese ontworpen, waarna de implantaten met behulp van digitale en analoge boormallen op exact de juiste positie geplaatst kunnen worden.”

Waarom werkt Robin met plezier bij Vitalis? ”We werken hier met het A-merk implantaatsysteem ‘Straumann’ en gebruiken alleen wetenschappelijk onderbouwde Bio-materialen als botsubstituten en membranen. Daarnaast is er sprake van goede communicatie met verwijzers, tandtechnieker en andere specialisaties. Een vereiste voor optimale mondzorg!”