Behandelingen

Onze moderne praktijk geeft invulling aan een breed scala van tandheelkundige zorg. Van algemene tandheelkunde tot en met implantologie, orthodontie, mondhygiëne, esthetische tandheelkunde, endodontologie en uitgebreide restauratieve tandheelkunde.

Alle zorg in één huis en altijd onder supervisie van uw eigen tandarts. Onderstaand vindt u nadere informatie over deze specifieke behandelingen.

Ontstoken tandvlees (Parodontitis)

Parodontologie komt van paro dont, rond de tand, en houdt zich bezig met aandoeningen van het tandvlees en het kaakbot. Het gaat dan vooral om tandvleesontstekingen die kunnen leiden tot het verlies van kaakbot en uiteindelijk ook het verlies van tanden en kiezen.

Meer informatie

Preventie

Het tandvlees vormt het fundament van uw gebit. Zonder gezond tandvlees is het onmogelijk een gezond gebit te houden. Zorg aan uw tandvlees en preventie van tandvleesproblemen vormen dan ook een belangrijk onderdeel van onze praktijk. De basiszorg aan uw tandvlees wordt binnen onze praktijk verricht door onze preventie-assistentes.

Meer informatie

Mondhygiënist

Het tandvlees vormt het fundament van uw gebit. Zonder gezond tandvlees is het onmogelijk een gezond gebit te houden. Zorg aan uw tandvlees en preventie van tandvleesproblemen vormt dan ook een belangrijk onderdeel van onze praktijk. De zorg aan uw tandvlees wordt binnen onze praktijk verricht door onze mondhygiënistes.

Meer informatie

Wortelkanaalbehandelingen

Een wortelkanaalbehandeling heeft twee hoofddoelen: het desinfecteren van het wortelkanaalstelsel en het afsluiten van het wortelkanaalstelsel om een nieuwe infectie te voorkomen. Een tandarts kan uitstekend een wortelkanaalbehandeling uitvoeren.

Meer informatie

Implantaat

Tanden en kiezen kunnen om verschillende redenen verloren gaan. Het is dan meestal mogelijk om een implantaat te plaatsen. Een implantaat is te beschouwen als een kunstwortel en is gemaakt van titanium. Het lichaam is in staat om nieuw bot rond een implantaat aan te maken waardoor het implantaat vastgroeit en één wordt met het lichaam.

Meer informatie

Kroon, inlay en brug

In onze praktijk wordt voor het maken van kronen gewerkt met het geavanceerde Cerec connect systeem. Cerec connect is een methode waarbij met behulp van computertechniek porseleinen restauraties worden vervaardigd. De tandarts zal per situatie beslissen of hij de kroon geheel zelf zal maken of dat hij gebruik maakt van een tandtechnisch laboratorium.

Meer informatie

Kindertandheelkunde

In onze praktijk worden kinderen als een belangrijke groep patiënten gezien. Wij zien het als onze taak kinderen met gebitsproblemen zo te behandelen dat ze geen angst voor de tandarts ontwikkelen. Siham Haireche is als kindertandverzorgende gespecialiseerd in de behandeling van deze jonge patiëntjes.

Meer informatie

Spoed

Wanneer u een pijnklacht heeft, wacht dan niet tot de eerstvolgende gebitscontrole, maar neem telefonisch contact met ons op via 0172-472200. Belt u voor 10.00 uur, dan doen wij ons uiterste best om dezelfde dag een afspraak voor u in te plannen bij uw eigen tandarts of één van onze andere tandartsen. Wij zullen altijd proberen u dezelfde dag nog te helpen.

Meer informatie

Frisse Adem Spreekuur

Heeft u last van een slechte adem?

Sommige mensen hebben de hele dag een slechte adem, in vaktaal ‘halitose’ genaamd. Dat gebeurt soms zelfs zonder dat ze er zelf last van hebben. Hun adem ruikt onaangenaam of zelfs afstotend: één van de belangrijke gassen bij halitose is zwavelwaterstof, de zogenaamde rotte eierengeur. Anderen ruiken dat ook en blijven misschien soms liever een eindje uit de buurt. Daardoor kunnen mensen zich eenzaam en onzeker voelen. Gelukkig is halitose in veel gevallen te behandelen. Reden genoeg dus om deze aandoening te laten onderzoeken

Meer informatie