Spoed

Pijnklachten

Wanneer u een pijnklacht heeft, wacht dan niet tot de eerstvolgende gebitscontrole, maar neem telefonisch contact met ons op via 0172-472200. Belt u voor 10.00 uur, dan doen wij ons uiterste best om dezelfde dag een afspraak voor u in te plannen bij uw eigen tandarts of één van onze andere tandartsen. Wij zullen altijd proberen u dezelfde dag nog te helpen. Houdt u er rekening mee dat vaak niet is in te schatten hoe lang een behandeling zal duren: u kunt eerst een noodbehandeling krijgen.

Spoedgevallen

Op doordeweekse avonden is een avonddienst voor spoedgevallen geregeld, in het weekend kunt u terecht bij de weekenddienst voor spoedgevallen. De dienstdoende tandarts kunt u vinden op de website van de Tandartsenkring Alphen aan den Rijn: www.tandartsenalphenadrijn.nl. U kunt het telefoonnummer en het adres van de spoedgevallendienst ook vinden op het antwoordapparaat van onze praktijk. In het weekend zijn de spreekuren op vrijdag, zaterdag en zondag van 17.00 tot 17.30 uur in de praktijk van de dienstdoende tandarts. Het zijn inloopspreekuren, u hoeft geen afspraak te maken. Op feestdagen is het spreekuur eveneens van 17.00 tot 17.30 uur.

Neemt u naar het spreekuur alstublieft een geldig legitimatiebewijs en uw zorgverzekeringspas mee. De nota ontvangt u per post en/of loopt via uw zorgverzekering. Indien u niet over de juiste papieren beschikt, dient u ter plekke contant te betalen. In onze praktijk is een pinapparaat aanwezig.

NB: Bij spoedgevallen gaat het om ernstige pijnklachten, een ongeval of een nabloeding.

Medische bijzonderheden

Wij verzoeken u om ons tijdig te informeren omtrent medische bijzonderheden zoals zwangerschap, (wijziging van) medicijngebruik, ziekten, infecties, etc. en bijzondere (privé-)omstandigheden. Deze kunnen namelijk van invloed zijn op uw (tandheelkundige) gezondheid. Een actueel overzicht van uw medicijngebruik kunt u opvragen bij uw apotheek.

Ondergaat u een chemokuur? Meldt dit alstublieft tijdens uw telefonisch contact en zorg voor een bloeduitslag van het laboratorium via uw behandelend specialist. In sommige gevallen mag u namelijk niet behandeld worden.