Endodontische (her)behandeling

Een endo ofwel wortelkanaalbehandeling: niet altijd een pretje, maar wel heel noodzakelijk. Bij zo'n behandeling wordt het ontstoken binnenste weefsel van een kies of tand - de zogeheten pulpa - verwijderd. Zo kan voorkomen worden dat de ontsteking zich verder uitbreidt in het kaakbot, met alle nadelige gevolgen van dien.

Onze tandartsen zijn zeer ervaren in het uitvoeren van een wortelkanaalbehandeling. Ze doen ook hun uiterste best om eventueel ongemak voor u zo veel mogelijk te beperken.

Is de situatie in uw mond wat complexer? Omdat het wortelkanaalstelsel in uw kaak wat ingewikkelder is? Of omdat een tand of kies na een eerder uitgevoerde behandeling niet helemaal genezen is? Dan kunt u in onze praktijk terecht bij de tandarts-endodontoloog. Dit is een specialist die na de studie tandheelkunde nog een driejarige universitaire opleiding in de endodontologie heeft afgerond.

Ook voor een endo bent u dus bij ons aan het juiste adres. Want we zijn niet alleen zuinig op uw gebit. We gaan ook heel ver als het om de wortels gaat.